Cukkini fasírt, répa "fõzelékkel"
sponsored links
Mostanában igen ritkán eszünk húst. Nincs semmilyen oka, egyszerûen kimegyek a piacra és a szebbnél szebb zöldségek láttán mindig elcsábulok. Tudom, a legtöbb még nem szabadföldi, hanem fóliás, de ha meg van a biztos beszerzési forrás, akkor nagy baj nem lehet. Szinte mindig ugyanott veszem meg, azt, ami kell, szerencsés vagyok, mert a piacunkon van egy-két olyan árus, akiben meg lehet bízni és minõségi zöldséget, árut kínál.
A mostani étel ihletadója a cukkini és a répa volt, maga az elkészítési ötlet pedig egy Essencia-ban Jahni László által tartott órán tanultakból ered. A legelsõ Kistücsök béli látogatásunk alkalmával tudtam, hogy ez a hely csúcs szuper, amikor másodjára voltunk egy évvel késõbb ebben csak megerõsödtem, utána volt ismétlés még kétszer és imádom. Amikor megláttam, hogy a halas kurzus egyik óráját a séf vezeti, rögtön tudtam ezen részt kell venni, ráadásul édesvízi halakról volt szó, ami nálam abszolút homály. Ebben a receptben mégsem halakról lesz szó, hanem "fõzelékrõl", a hal körete ugyanis fõzelék volt az órán és annyira tetszett az elkészítési mód, hogy reprodukálnom kellett, azóta már többször is. A lényeg, hogy a blansírozott zöldséget, ami friss, ropogós egy vajas öntettel öntünk nyakon, nem kell tocsognia, a mártás csak lágyan bevonja a zöldségeket.
A cukkinis fasírt improvizáció során alakult, a "fõzelékhez" kellett valami.
Hozzávalók 2 fõre: ...